Prøv gratis klik her 

 
Svineblog      Mælkeblog      Markedsmanager      Kontakt Agrocom.dk

Innovation      Driftsfællesskaber      Driftsledelse      Rekruttertering

Tilmelding
Forside
Landmandspriser
Analyser & Anbefalinger
Svineblog
Mælkeblog
Uge resumé
Login
 
Udskriv     Vis arkiv 

Se anlyse klik på link nedenfor

 

Hvede      Byg      Maltbyg      Rapsfrø      Gødning     WASDE    Elektricitet


US Dollar    Renter    Råolie (Brent)    Sojaskrå    Fiskemel     Rapskager og skrå

 


Rapskager og skrå

 
Opdateret 07.02.2018 kl. 13:42
Opdateret 07.02.2018

Resumé

Vi har tidligere anbefalet køb af den simple grund, at historien viser, at priser imellem 170 og 190 kroner er bundpriser og har man købt billigt, slipper man jo for at købe dyrt. Nu er priserne brudt over 190 kroner og den korte trend vender til stigende. Dermed får vi atter bekræftet, at 170 til 190 kroner området er et købsområdet og bruddet over udløser samtidig et egentligt teknisk købssignal
 
 

 
 
 

Købssignal på rapskager og -skrå

Tørke i Argentina har sendt priserne på sojaskrå i vejret og priserne på rapsskrå basis ab oliemølle i Nordvesteuropa halter med op. Javel stigningerne er dog blevet begrænset af et dollarfald, som udligner lidt af stigningerne målt i vores valuta.

Nu er det imidlertid sådan, at dollaren har ramte et stort støtteområde imellem 5,90 og 6,20 kroner og der er dannet positiv divergens imellem dollarkursen og momentindikatoren RSI. Det er ofte et tidligt tegn på, at der vil ske noget opadgående.

Grundlæggende er renteforskellen imellem Euroland og USA på vej i vejret igen og det taler også for, at dollarnedturen synger på absolut sidste vers. Dollaren har hidtil begrænset stigningerne på rapsskrå målt i vores valuta, men det kan vise sig, at dollaren kommer til at øge de opadgående muligheder i de kommende måneder.

Teknisk er priserne på rapsskrå brudt over 190 euro og dermed vender den mellemlange trend til stigende og et købssignal udløses. I de sidste par uger har vi dog set noget korrektion, som sender priserne tilbage imod oversiden af netop 190 euro, men korrektioner efter store gennembrud er mere reglen end undtagelsen og skal blot ses som en god købsmulighed.

Bryder priserne også over 210 euro, er en langsigtet faldende trend brudt, men vi skal se priserne over 240 euro, inden den lange trend vender til stigende. Teknisk set er det ret sikkert, at priserne bryder over 210 euro, men det blæser omvendt i vinden, om priserne vil bryde over 240 euro, men det er i grunden også ligegyldigt. Der skal købes nu og ikke efter brud over 240 euro. N.B. Bemærk det stigende moment, som bekræfter, at der skal kigges opad
 
 

Teknisk analyse og strategiforslag rapskager

Strategiforsalg køber:
  • Køb nu efter brud over 190 kroner
  • Køb mere efter et eventuelt brud over 200 kroner
  • Stop købene imellem 210 og 220 kroner, fordi priserne i givet fald er tæt på et modstandsområde og således en midlertidig top
  • Køb dog igen hvis priserne bryder over 220 kroner, men stop købene i området over 230/240 kroner.
 
N.B. De fysiske rapskagepriser basis ab gård i Danmark, som ovenstående strategiforslag tager udgangspunkt i, kan følges dagligt på agrocom.dk under både Dagens Update og Landmandspriser og prisgraferne opdateres ugentligt under afsnittet landmandspriser.
 
Det har atter vist sig, at priserne imellem 170 og 190 kroner er gode købspriser. Priserne er nemlig brudt over 190 kroner. Dermed vender den korte trend til stigende og vi står således med en afvisning af priserne ved oversiden af 170 kroner. Samtidig er priserne brudt over 100 og 250 dages glidende gennemsnit og det bekræfter den korte stigende trend.

Langsigtet er trenden dog stadig faldende, men bryder priserne over 200 kroner, brydes den lange faldende trend. Vi kan dog ikke tale om en egentlig langsigtet stigende trend, før priserne eventuelt bryder over 215/220 kroner. Sker det, skal man imidlertid vente stigninger til 250 kroner området.

Vi skal imidlertid ikke tænke på, om priserne kan bryde over 220 kroner eller ej. Nu har vi fået bekræftet, at vi har set bunden og har man endnu ikke fulgt tidligere anbefalinger om køb, så er det sidste chance nu. Ellers risikerer man at blive fanget på mellemhånd med en svær beslutning om køb eller ikke køb til 225/230 kroner.
 
 
 
 

Ansvarsfraskrivelse (Disclaimer)

Informationerne som ”Dagens Update” bygger på, kommer fra kilder, som agrocom.dk finder pålidelige, men agrocom.dk påtager sig ikke ansvar for deres rigtighed eller for dispositioner foretaget på baggrund af ”Dagens Update” informationer, analyser og forventninger.

Anbefalingerne, analyserne og forventningerne til prisudviklingen, som man finder i ”Dagens Update”, kan ændres uden varsel.

”Dagens Update” er til personlig brug for agrocom.dk’s abonnenter og må ikke kopieres samt videre distribueres.

”Dagens Update” skal anses som et hjælpeværktøj i forbindelse med afdækning af abonnenternes markedsrisiko i deres virksomhed – hedging – og der er ikke tale en investeringsanalyse eller investeringsanbefalinger.

Man skal være opmærksom på, at risikoen for tab i forbindelse med handel med valuta, optioner og futures er betydelig. Man bør derfor overveje, om man har økonomisk styrke til at bruge den form for instrumenter, inden man afdækker sin markedsrisiko med dem.

Det store potentiale der er i handel med futures, optioner og valuta kan både arbejde med dig, men også imod dig.

Man skal være opmærksom på, at handel med futures, optioner og valuta i høj grad kræver psykologisk overskud og man bør derfor overveje, om man har psykologisk styrke til at bruge den form for instrumenter, inden man afdækker sin markedsrisiko med dem.
 
 


Tilbage til Analyser og Anbefalinger